Veluwe 65 Plus Uitzendbureau bij ‘t Zwijntje

Woensdagavond 24 januari 2024 was de accommodatie van JBV ‘t Zwijntje verhuurd aan het uitzendbureau Veluwe 65 Plus (Veluwe65plus Uitzendbureau) .
Het uitzend
bureau verzorgde een gratis toegankelijke avond jeu de boules voor senioren.

Het was al enige tijd geleden aangekondigd in het Huis Aan Huis blad De Steden Driehoek en had onder m eer als doel om senioren in beweging te brengen en de sociale cohesie te bevorderen. Enige leden van de Jeu de Boules Vereniging (Aukje en Dick de Deugd samen met Dick en Willemien Werkman) hebben er voor gezorgd, dat de hele accommodatie er netjes uit zag en dat alles uitstekend was voorbereid om de gasten een gezellige, actieve en ook leerzame avond te bieden. Voor sommigen was het een hernieuwde kennismaking en dus ook al veel bekend, want dit was de tweede keer, dat deze organisatie een dergelijke avond in de accommodatie van tZwijntje heeft georganiseerd. Maar er waren gelukkig ook weer veel nieuwe gezichten bij. Uiteindelijk waren er 36 fijne, gezellige en enthousiaste bezoekers deze avond!

Na de koffie met koeken was het tijd voor informatie, actie en beweging. Na het welkomstwoord namens Veluwe 65 Plus, door Gert Sturre, heette Dick Werkman, namens JBV ‘t Zwijntje, iedereen eerst in de kantine welkom en verklaarde hoe en waarom de naamstelling van de vereniging, tZwijntje, was ontstaan. Omstreeks 19.30 uur werd iedereen naar de speelhal gedirigeerd, waar alles al klaar lag, werpcirkels, kisten met boules, de kachels aan, enz. Dick Werkman gaf in de speelhal een korte uitleg van het spel, ondersteund door Dick de Deugd en Peter Pannekoek, die bij de uitleg een korte demo lieten zien.

En toen gingen ze los, niet meer te houden en steeds fanatieker om maar op punt te liggen, wat dat dan ook mocht betekenen. Daar werd ook geen punt van gemaakt. Gezonde rivaliteit en veel lachen, ook al waren sommige gezichten wel wat verwrongen van de concentratie bij het proberen om de boules op de juiste plek te krijgen. En dan de vrolijkheid als dat lukte, maar ook de teleurstelling als een ander dat dan weer verbeterde … tja, dat hoort ook bij sport en spel.

Er werden drie rondes van ca. 35 minuten gespeeld door teams, per ronde in een andere samenstelling, afgewisseld met pauzes om even rustig iets te drinken en met elkaar gezellig bij te praten. Ook hier werden uiteraard de prestaties van de daarvoor gespeelde partijen nog eens even (aangedikt?) doorgenomen …….
Na de laatste speelronde volgde de prijsuitreiking door Gert Sturre en Dick Werkman. Een leuke en mooie herinneringsmedaille van JBV tZwijntje en een fles wijn van Veluwe 65 Plus voor de nummers 1 t/m 3 en uiteraard ook een poedelprijs (alleen een fles wijn) voor de lantaarndrager.

Tijdens nog een drankje met bitterballen en teamschotels met lekkere hapjes kon er nog even worden nagepraat en keek men terug op een geslaagde avond.
Om 23.00 uur gingen de laatste deelnemers naar huis en konden de leden van tZwijntje verder gaan met het opruimen en schoon maken, de afwas doen, enz. Het was een leuke avond!

Peter Pannekoek

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.