Dag 10 van de NPC

DOSC 1  – Zwijntje 1  1 – 7

Voor team 1 stond een uit wedstrijd op het programma tegen DOSC in Den Dolder. Op voorhand waren er een aantal wisselingen in de opstelling en samenstelling van het totale team vanwege de gevraagde “dagjes vrij”, en wat zieken. Maar gelukkig is er de luxe dat we best een grote selectie hebben en we waren “gewoon” met 6 mannen en Chantal 😊. De tegenstander was volledig op sterkte en dat bleek in de eerste paar mene’s ook. Wij waren al gewaarschuwd in de thuiswedstrijd tegen ze en gelukkig waren wij dus ook de eerste mene’s scherp. Dit resulteerde in een snelle winst van Cedric en Christian met 13-0, en niet lang daarna van Niels en Edward met 13-2. De mix duurde ietsje langer maar werd ook gewonnen met 13-10.

Met dus een 3-0 de triplette ronde in is een lekker gevoel, maar toch was er in de pauze die waarschuwing van de coach: “Vorig seizoen heb ik dit ook wel eens gezien…”. De mix triplette met Chantal, Jeroen en Christian gingen als een speer, en na een wissel bij de tegenstander werd het even spannender maar werd de partij gewonnen met 13-9. De heren triplette met Niels, Fabian en Cedric keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Eerst 0-6, naar 6-6, en 6-10, werd toch gewonnen met 13-10. 5-0! De punten gaan naar mee naar Apeldoorn.

In de laatste ronde doublette werd er opnieuw goed en sportief gestreden door de tegenstander. Ze hadden in onze ogen hun beste speler tot dan toe op de bank gelaten om in te vallen waar nodig. Ze wisten de wedstrijd tegen Jeroen samen met Edward te winnen. Christian en Chantal wisten duidelijk te winnen met 13-3, ook nadat die wisselspeler erin was gekomen aldaar. De laatste wedstrijd van Fabian en Cedric ging uiteindelijk ook met een mooie slotmene met winst in de tas, 7-1. Complimenten voor de sportiviteit en strijd bij de tegenstander!

In deze 2e divisie poule is het spannend bovenin. Boul’ Animo speelde thuis tegen ’t Dupke en ging onderuit met 7-1 waardoor er een gaatje ontstaat. ’t Dupke neemt de derde plaats over van Boul’ Animo. Cuijk die 2 punten meer heeft dan het eerste team wint ook vandaag met duidelijke cijfers van Wij Liggen 8-0 en blijft aan kop. Het Zwijntje staat hier dus mooi tussenin op de tweede plaats, en krijgt binnenkort ’t Dupke, Cuijk, en als laatste Va Tout uit Breda nog op bezoek. De eerstvolgende wedstrijd is uit tegen Wij Liggen.

Zwijntje 3 – Blêde Boulers 1  2 – 6

Vandaag speelde Zwijntje 3 tegen de Blêde Boulers 1, de huidige koploper in onze competitie. Soms heb je van die dagen dat het geluk zeker niet mee zit.
Na de eerste doubletten was de tussenstand 1-2 (13-3, 8-13, 1-13).  Bij de tripletten werd er een verloren (1-13), maar ook 1 gewonnen (13-8). Tussenstand 2-3 en alles hing af van de laatste doublettenronde.
Er werd een partij verloren met 3-13 en de tussenstand was nu 2-4. De tweede partij sloeg in de eindfase compleet om. Zwijntje 3 legde bij de stand 11-7 in een mêne een boule op punt. Deze werd door de tegenstander niet verbeterd. Helaas lukte het niet om met één van de twee laatste boules er nog een punt bij te krijgen. Tussenstand 12-7 in deze partij en er leek nog geen man overboord. Vervolgens kantelde deze partij. Zwijntje 3 haalde geen punt meer en de tegenstander bleef maar punten pakken. Bij de stand van 12-12 kwam dan de beslissende mêne. Van beide kanten werd in deze mêne niet goed gespeeld, maar de tegenstander pakte hier uiteindelijk het punt en dus de overwinning. De tussenstand was 2-5 en de volle punten gingen dus mee naar Mildam.
In de laatste partij werd de huid ook duur verkocht. Na een ruime achterstand kwam dit team sterk terug. Op het moment dat zij 10 punten hadden behaald, lagen zij in een volgende mêne op punt. De tegenstander had geen boules meer te spelen en zij zelf hadden nog 5 boules in de hand. Op het oog leek er voldoende ruimte om nog wat extra punten te pakken en misschien zelfs de overwinning. Helaas lukte dit hier niet en werd de partij uiteindelijk toch met 11-13 verloren.  Eindstand 2-6.

JBC De Hakhorst 3 – Zwijntje 4   2 – 6

Zwijntje 2 vrij

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.