Dag 9 van de NPC

Zwijntje 3 wint van DOSC2 – een directe concurrent

Zwijntje3 speelde vandaag een belangrijke wedstrijd. Zij moesten spelen tegen DOSC 2, op dit moment een directe concurrent voor degradatie uit de 4e klasse. We stonden 1 punt op ze voor, maar de 1e wedstrijd tegen DOSC 2 was geëindigd in 4-4.


De eerste doubletten ronde was al gelijk spannend. Bij één partij werd er door ons een wissel toegepast om de wedstrijd te laten kantelen. Dit pakte goed uit en deze wedstrijd werd met 13-6 gewonnen. Vervolgens werd er een partij gewonnen met 13-5, maar ook één verloren met 11-13. Tussenstand 2-1.

In de tripletten-ronde werden voor de eerste keer dit seizoen beide partijen gewonnen ( 13-2 en 13-1). De uitslagen vertekenen wel enigszins het kwaliteitsverschil in deze wedstrijden. Dit was niet zo groot, maar soms vallen/rollen de boules voor jou beter dan de tegenstander. De tussenstand 4-1, het gelijkspel is binnen en DOSC loopt in ieder geval niet op ons in.

Bij de laatste doubletten ronde leek het wel alsof de tegenstaand van DOSC was gebroken. Niet dat zij slecht speelden, maar net niet scherp genoeg. Soms ook net niet gelukkig in het eindresultaat van een gespeelde boule. Al de wedstrijden werden uiteindelijk door Zwijntje 3 gewonnen (13-6, 13-2, 13-4). Hiermee was de 7-1 overwinning binnen en hebben wij nu 3 punten voorsprong op DOSC 2.

Komende zaterdag spelen wij in ronde 10 thuis tegen de Blêde Boulers 1, de huidige koploper in onze divisie.

Zwijntje 1 wint ruim van JBC Dongen 1

Zwijntje 1 had op papier een tegenstander waarvan ze zouden moeten kunnen winnen. JBC Dongen 1 had tot nu toe in de competitie pas 2 x gelijkgespeeld, maar één ontmoeting daarvan was wel tegen Zwijntje 1!

In de eerste doublette ronde werd de eerste wedstrijd eenvoudig gewonnen, maar in de andere twee partijen was er volop strijd. De mix werd door Dongen  gewonnen met 11-13. In de laatste doublette kwamen de Zwijnen achter met 5-9, maar kregen daarna weer grip op de wedstrijd en wonnen met 13-10.

In de triplette ronde maakte het mix team het werpronde van 5 punten kwam daarmee op een voorsprong van 10-6. Het vervolg van de wedstrijd werd daarna eenvoudig uitgespeeld en de wedstrijd eindigde in een 13-7 overwinning. In het vrije triplette werd op 2-10 achter gewisseld en dat pakte goed uit, want daarna werd het 13-10.

Tijdens de laatste doublette ronde was het geloof in een punt bij Dongen gedoofd en werden alle drie de wedstrijden door ‘t Zwijntje gewonnen. Dat resulteerde in een ruime eindstand van 7-1.

Zwijntje 2 verliest uit met 2-6 van JBC Randenbroek 1

Zwijntje 4 verliest uit met 2-6 van Harderwieker Bieleggers ’84 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.