Corona update 16 januari 2022

Afgelopen vrijdagavond heeft u van minister-president Mark Rutte en minister van gezondheid Ernst Kuipers kunnen vernemen dat er vanaf 15 januari onder voorwaarden kleine versoepelingen mogelijk zijn. Dit betekent voor de amateursportverenigingen het volgende:

  • Alle sportactiviteiten binnen en buiten zijn toegestaan.
  • Sportwedstrijden binnen de eigen vereniging mogen weer
  • Een coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht vanaf 18 jaar.
  • Mondkapjes zijn verplicht behalve tijdens het sporten.
  • Sportkantines blijven gesloten.

In de praktijk betekent dit voor onze vereniging dat er vanaf dinsdag 18 januari wel weer gebould kan worden maar dat de kantine gesloten blijft. U mag alleen komen boulen wanneer u een geldig toegangsbewijs (Q-code) en geen corona-gerelateerde klachten heeft. Bij binnenkomst draagt u een mondkapje en die mag af zodra u gaat boulen. U mag alleen verblijven in de speelhal en niet plaatsnemen in de kantine.

Ook de bar is gesloten; er kunnen geen consumpties verstrekt worden. De door de overheid geboden mogelijkheid tot afhalen in sportkantines, zoals dat ook voor de horeca geldt, is o.i. niet van toepassing op de situatie in onze vereniging. Net als bij de horeca zullen afgehaalde consumpties mee naar buiten genomen moeten worden om thuis of elders genuttigd te worden. Het is niet toegestaan om het afgehaalde ter plekke te eten of te drinken. Dus consumpties afhalen aan de bar en meenemen naar de speelhal is niet toegestaan.

  • De sluiting van de kantine en de bar zal waarschijnlijk tot gevolg hebben dat de deelname aan de activiteiten minder zal zijn dan normaal en daarom wordt de Wintertriplettencompetitie nog even uitgesteld om mensen niet te dwingen om toch te komen.
  • Bovendien moeten we kijken wat we gaan doen met de nog niet afgeronde Winterdoublettencompetitie. Misschien dat we die laatste rondes wel dit voorjaar gaan spelen i.p.v. de triplettencompetitie.
  • De Bedrijven- en Stratencompetitie mag nog niet opgestart worden omdat hier ook teams van buiten onze vereniging aan deelnemen. Er zijn inmiddels 5 speelavonden niet doorgegaan en dat is de helft van de geplande competitie. Als de beperkende maatregelen het toelaten gaan we op 31 januari verder en spelen we de eerste helft van deze competitie uit. Daarna gaan we meteen door naar de poules voor de eindrondes.
  • De NPC ligt nog stil omdat het niet is toegestaan om tegen teams van andere verenigingen te spelen. De NJBB zal binnenkort een beslissing nemen of en hoe dit verder zal gaan.
  • Het Snerttoernooi is afgelast omdat het op dit moment nog te onzeker is of deze wel door kan gaan.

Wij vertrouwen op uw medewerking en uw begrip. Wij zullen u na de persconferentie van 25 januari, wanneer mogelijk e.e.a. verandert, weer inlichten.

Bestuur J.B.V. ‘t Zwijntje

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.