Bijna alles open tot 22.00 uur

Update corona 25-01-2022

We hebben dinsdagavond kennis kunnen nemen van de persconferentie van minister-president Mark Rutte en de minister van VWS Ernst Kuipers. Op basis van het OMT-advies is besloten om forse versoepelingen van de maatregelen aan te kondigen. Deze versoepelingen zijn ingegaan op woensdagochtend 26 januari om 05:00 uur en blijven in principe 6 weken van kracht. Over 3 weken is er een nieuw weegmoment. Op uiterlijk dinsdag 8 maart besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

Iedereen mag binnen en buiten sporten, wedstrijden zijn weer toegestaan net als publiek bij die wedstrijden. Er gelden wel voorwaarden: het dragen van mondkapjes, de 1½-meter en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

 • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs voor iedereen van 18 jaar en ouder verplicht.
 • Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht bij het gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld kantines of toiletten.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
 • Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
 • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
 • Er is geen beperking in de groepsgrootte bij binnen- of buitensport of sporten in de openbare ruimte.
 • Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die werk-zaamheden verrichten op de sportlocatie.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor vanaf 13 jaar behalve tijdens het sporten.

Onder deze voorwaarden mag bijna alles weer open maar daar dient met nadruk wel bij vermeld te worden dat we ons nog steeds aan de basisregels moeten houden. Het aantal besmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Naar verwachting zal het aantal coronapatiënten stijgen door deze versoepelingen. Toch heeft het kabinet besloten dat, ondanks de risico’s en onzekerheden, deze grote stap verantwoord gezet kan worden. Want nog langer met maatregelen leven die ons dagelijks leven beperken, beschadigt ook onze gezondheid én de samenleving.

Dus bij onze vereniging geldt:

 • Bij binnenkomst laat u uw coronatoegangsbewijs zien.
 • U draagt altijd een mondkapje, behalve tijdens het sporten en wanneer u gaat zitten in de kantine of de speelhal. Uitzondering zijn kinderen jonger dan 13.
 • U houdt altijd 1½-meter afstand; ook tijdens het boulen

Wij hebben helaas moeten constateren dat niet alle leden deze belangrijke regels naleven. Wij vragen u met klem dit wel te doen; het is in het belang van ons aller gezondheid. Corona is de wereld nog niet uit en wij moeten daar op een goede manier mee omgaan.

Sportwedstrijden in competitieverband zijn weer mogelijk. Het bondsbestuur neemt de komende dagen een besluit over het vervolg van de NPC. Bij de afweging wordt onder andere rekening gehouden met de sportieve wens om de competitie uit te spelen maar ook met de enorme aantallen besmettingen waar menig vereniging mee te maken heeft. Hierover volgt uiterlijk begin volgende week nader bericht. Zoals eerder aangegeven, dient alles op alles te worden gezet om de uitgestelde wedstrijden van speeldagen 5, 6 en 7 in te halen vóór 16 april 2022. Deze uiterlijke inhaaldatum heeft te maken met de indeling van het seizoen 2022-2023.

De Bedrijven- en Stratencompetitie zal op maandagavond 31 januari weer verder gaan. We spelen dan de wedstrijden die op 6 december waren gepland. Op 14 februari spelen we de wedstrijden van 20 december. Zo hebben we dan een halve competitie helemaal gespeeld. Op 28 februari, 14 maart en 25 maart spelen we dan de finaleronden in een A, B- of C-poule.

De wintercompetitie op de donderdagavond zal volgende week (3 februari) weer beginnen. De Commissie Sportzaken zal deze week een beslissing nemen welk wedstrijdprogramma er dan gespeeld zal worden. Zodra dit bekend is zal de commissie dit aan de deelnemers melden.

Het was lange tijd onzeker wanneer we weer open zouden mogen gaan en daardoor kan het weer opstarten van het e.e.a. misschien niet helemaal vlekkeloos verlopen. Wij vragen uw begrip daarvoor. Met maken van nieuwe barroosters is bijvoorbeeld even gewacht tot er meer duidelijkheid was.

Blijf gezond en houd u aan de basisregels.

 

Bestuur J.B.V. ‘t Zwijntje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.