Corona update n.a.v. persconferentie 18 december 2021

Beste allemaal,

We hebben op zaterdag 18 december allemaal kennis kunnen nemen van de extra persconferentie van minister-president Mark Rutte waarin hij aangeeft dat het onvermijdelijk is om extra maatregelen te nemen. Uit voorzorg tegen de 5e golf (Omikron) is Nederland vanaf 19 december wederom in lockdown.

Dit betekent voor onze vereniging dat vanaf zondag 19 december tot en met vrijdag 14 januari de accommodatie voor zowel binnen als buiten volledig gesloten is en dat er geen enkele activiteit doorgang kan vinden.

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij al geschreven dat het Kersttoernooi, het Oliebollentoernooi en de Nieuwjaarsreceptie zijn afgelast. Dat gaat nu ook gelden voor de NPC-wedstrijden op zaterdag 8 januari. De competitieleiding van de NJBB gaat zich de komende weken beraden over de consequenties voor de Nationale Petanque Competitie (NPC). Uiterlijk 7 januari 2022 zal hierover een besluit worden gecommuniceerd via de reguliere NPC-communicatiekanalen. De wedstrijdleiding van District Oost heeft inmiddels besloten dat de Wintercompetitiedag van 15 januari wordt doorgeschoven naar 12 februari.

De onderstaande maatregelen gaan in op zondagochtend 19 december 05:00 uur en blijven van kracht tot en met vrijdag 14 januari 2022:

  • Alle binnensportlocaties zijn dicht.
  • Buitensportlocaties blijven open tussen 05.00 en 17.00 uur. Maar, voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten slechts toegestaan met maximaal 2 personen.
  • Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.
  • Houd overal 1,5 meter afstand.
  • Ontvang thuis niet meer dan 2 personen vanaf 13 jaar per dag. Uitzonderingen zijn Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag en tijdens de jaarwisseling. Dan geldt een maximum van 4 personen vanaf 13 jaar per dag.
  • Ga maximaal 1 keer per dag op bezoek.
  • Buiten geldt een maximale groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar. Mensen die op 1 adres wonen zijn hiervan uitgezonderd. Op Kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag en tijdens de jaarwisseling gaat de maximale groepsgrootte buiten omhoog naar 4 personen vanaf 13 jaar.
  • Alle horeca is gesloten. Bestellen en afhalen is wel mogelijk.
  • Essentiële winkels, zoals supermarkten en drogisterijen, zijn open tot 20.00 uur. Hier geldt een mondkapjesplicht en een maximum van 1 bezoeker per 5 m²

Mocht er iets veranderen aan de situatie en/of regelgeving dan zullen we dat uiteraard melden. We wensen jullie allen een mooie Kerst en vooral een gezond 2022.

Bestuur J.B.V. ‘t Zwijntje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.