Dag 12 van de NPC

Zwijntje 1 slaat toe tegen Cuyk

Zwijntje 1 heeft gewonnen van Cuyk en heeft daarmee de eerste plaats veroverd met nog 2 speelrondes te gaan. Beide teams hebben nu evenveel wedstrijdpunten en ‘t Zwijntje heeft slechts 2 saldo meer, dus het zal spannend blijven tot het eind.

In de eerste ronde winnen de Zwijntjes comfortabel 2 doublette wedstrijden, maar gaat er ook één ruim verloren.

In de triplette ronde loopt de mix niet lekker en ondanks een wissel bij ‘t Zwijntje weet Cuyk die wedstrijd te winnen. In het vrije triplette heeft ‘t Zwijntje wel de overhand, maar weet dat niet om te zetten in ruime voorsprong, zodat Cuyk na een goede werpronde plots weer op gelijke hoogte komt. Daarna bepaalt vooral het goede plaatsen van Edward de uitkomst de partij en winnen de Zwijnen met 13-7.

Met 3-2 voorsprong starten met de laatste ronde betekent een puzzel voor de coach. ‘Hoe gaan we minstens 2 partijen winnen?’

De verassende opstelling, waarbij de coach zijn troef op de bank hield, pakt bijzonder goed uit. De mix was snel uitgespeeld, want ze verloren met 0-13. Maar de twee vrije doublettes winnen met 13-3 en 13-4 en dat betekent een overwinning met 5-3! Op naar een spannend slot van de competitie.

Niels, op het moment dat hij in de laatste werpronde, zijn derde boule op punt plaatst en daarmee de partij beslist.

 

Spanning loopt op in divisie 3004
In divisie 3004 is de kampioen al bekend, maar het verschil tussen plaats 2 en plaats 7 is zeer klein. Derhalve is de uitwedstrijd tegen Gouda 1 een zeer belangrijke. Gouda vecht voor lijfsbehoud en Zwijntje kan zich in deze match veiligspelen. Ondanks dat Gouda op de 7e plaats staat spelen er enkele gerenommeerde spelers in dit team.

In de eerste ronde worden 2 partijen redelijk makkelijk gewonnen  Bij de 3e partij droop de spanning er van af. Echter na 2 uur spelen kon er toch een 3e winstpartij bijgeschreven worden 13-12. Mooie start!

Bij de tripletten wordt 1 er partij gewonnen en 1 verloren. Tussenstand 4-1.

Nu nog de winst binnen harken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de 3e ronde worden 2 partijen vlot verloren, maar de laatste spannende partij konden we, na een wissel , binnenslepen. 5-3 winst!

Hierdoor is Zwijntje 2 verzekerd van nog een seizoen in de 3e divisie.

 

‘t Zwijntje 3 speelde de 12de competitieronde van dit NPC-seizoen thuis tegen Le Biberon 2 uit Leeuwarden

Beide teams zijn qua spelniveau aan elkaar gewaagd, hoewel de uitslagen soms een vertekend beeld gaven.

In de eerste doubletten ronde van vandaag werd er 1 partij verloren (6-13), maar de andere 2 partijen werden met 13-10 gewonnen. Tussenstand 2-1.

In de tripletten ronde gingen de beide partijen behoorlijk gelijk op. Eén partij werd verloren met 12-13, maar ook één gewonnen met 13-12. De tussenstand was nu 3-2.

De laatste doubletten rond moest dus de beslissing gaan brengen. In de eerste partij knokte het team van ‘t Zwijntje zich knap terug vanuit een achterstand. Uiteindelijk werd deze partij gewonnen met 13-9. De tussenstand was nu 4-2 en er bleef in ieder geval 1 punt in Apeldoorn. De tweede partij, was er een die wederom gelijk op ging en uiteindelijk eindigde in de derde 13-12 eindstand van vandaag. Dit keer in het voordeel van Le Biberon, waardoor de tussenstand 4-3 werd. De derde partij moest zorgen voor de eindstand, werd het 5-3 of 4-4. Deze partij eindigde in de stand 8-13. De einduitslag van deze NPC ontmoeting is dus 4-4 geworden.

 

Het Zwijntje 4 moest het opnemen tegen de koploper Boulamis 4

De eerste speelronde Doubletten won ‘t Zwijntje 4 twee partijen, de tussenstand is dan 2-1 in het voordeel van ‘t Zwijntje 4.

De tweede speelronde Tripletten werden beide partijen verloren, tussenstand na 2 speelrondes is 2-3 in het voordeel van de koploper Boulamis 4.

De derde speelronde Doubletten is nu erg belangrijk, wie wordt er winnaar of wordt het gelijk? Van de drie doubletten partijen werden er 2 gewonnen door ‘t Zwijntje 4. Daardoor is de wedstrijd geëindigd in 4-4 en zijn de punten verdeelt.

Een goede prestatie van ‘t Zwijntje 4

De tegenstander wordt gefeliciteerd. Deze partij werd helaas met 12-13 verloren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.