Wintercompetitie Doubletten 2023/2024 NJBB district Oost

Afgelopen winter hebben 2 teams van ‘t Zwijntje meegedaan aan de wintercompetitie doubletten van NJBB district Oost. In totaal deden er 44 teams van 12 verschillende verenigingen mee, verdeeld of één 1e klasse, één 2de klasse en twee derde klasse. Op 3 zaterdagen 25-11-2023, 20-01-2024 en 24-02-2024 moesten beide teams van ‘t Zwijntje in totaal 11 wedstrijden per team boulen. Er werd niet op tijd gespeeld, dus een wedstrijd kon behoorlijk lang duren of je moest lang wachten op je tegenstander van de volgende wedstrijd.

In de 1e klasse speelden Anneke Biesheuvel en Gerrit Wesselink (‘t Zwijntje 1) in de 2e klasse speelden Ap van Heerde en Lambert Ruijsch (‘t Zwijntje 2)

Afgelopen zaterdag (24 februari 2024) was de laatste speeldag en waren de standen voor aanvang:

Beide teams moesten alle zeilen bijzetten om uiteindelijk tot een goed eindresultaat te komen. ‘t Zwijntje 1 moest voorkomen dat zij bij de laatste 3 eindigden (= degradatie) en ‘t Zwijntje 2 moest proberen om bij de eerste 3 te eindigen (=promotie). Alle deelnemende teams moesten deze speeldag 3 wedstrijden spelen.

Anneke en Gerrit verloren hun eerste 2 wedstrijden en degradatie kwam steeds dichterbij. Gelukkig wisten zij hun laatste partij tegen ‘t Harde 1 te winnen. Degradatie werd daardoor voorkomen en hun tegenstander (‘t Harde 1) zag hun kans op de 1e plaats in de 1e klasse verdwijnen. Anneke en Gerrit eindigden uiteindelijk op plek 8 met 4 winstpartijen en ‘t Harde op plek 3.

Ap en Lambert wonnen al hun 3 wedstrijden. Hun concurrenten voor een plek bij de eerste 3 verloren 1 of meerdere wedstrijden, zodat uiteindelijk 3 teams met 8 winstpartijen van de 11 gespeelde wedstrijden eindigden. Op basis van het onderlinge resultaat van deze 3 teams werden Ap en Lambert uiteindelijk 1e in de tweede klasse en was een promotie naar de eerste klasse een feit.

Eindstanden:

Bij de volgende wintercompetitie (2024/2025) heeft ‘t Zwijntje nu recht op 2 plekken in de eerste klasse. Wanneer er voor de volgende competitie meer dan 2 teams van ‘t Zwijntje willen meedoen, zullen de andere teams in de derde klasse beginnen.

Data en locaties wintercompetitie 2024/2025:
zaterdag 23-11-2024 PC Doetinchem (Doetinchem)
zaterdag 18-01-2025 PC Doetinchem (Doetinchem)
zaterdag 15-02-2025 JBV De Toss (Almelo)

met vriendelijke groet,
Lambert

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.