Kennismaking buurtvereniging Het Loo

Op een donderdagmiddag in oktober zijn 17 leden van de buurtvereniging Het Loo op bezoek geweest bij JBV ‘t Zwijntje te Apeldoorn.
Het doel was om meer te weten te komen over de Jeu de Boules Vereniging en nader kennis te maken met deze prachtige, uitdagende, spannende en leuke, gezellige sport en tijdverdrijf.

Zou dit ook iets voor mij zijn? Ja, natuurlijk wel!

Na ontvangst met een kopje koffie/thee en het openingswoord door Peter Hoogeveen werd iedereen welkom geheten door Simon Meijer, lid van beide verenigingen en promotor en organisator van dit bezoek. Simon stelde de begeleiders van de middag voor: René Baak, Heimen Top, Fred van Werven, Peter Pannekoek en Simon zelf.
Hierna volgde een uitleg van de basis spelregels en toen was het tijd om met boules in de handen te gaan staan en te gooien. Tijd om punten te scoren!

Met veel enthousiasme ging iedere groep van 3-4 personen, met een begeleider van de vereniging, aan de slag. Hierbij werd uitleg gegeven over hoe te gooien, snelheid, boogjes, volgorde, punten, meten, enz. Want ondanks dat het eenvoudig is, komt er toch wel iets meer bij kijken, dan een bal naar een klein balletje gooien. En zelfs dat valt af en toe vies tegen!

Voor de kennismaking waren de wedstrijden beperkt tot een half uur. In totaal zijn 3 rondes gespeeld met 2 pauzes ertussen. De wil om te winnen werd ook steeds duidelijker zichtbaar, het werd fanatieker, meer beleving bij iedere worp en vooral ook steeds meer vertrokken gezichten en spanning.

Uit de vele vragen, die na afloop nog werden gesteld, konden wij afleiden, dat men onder de indruk was van de accommodatie en alle mogelijkheden. Zeker de mogelijkheid om het hele jaar door, om te kunnen spelen.  Voor de begeleiders was het fijn, dat de bezoekers zo reageerden, een fijne groep echt geïnteresseerde mensen.

Het was voor iedereen een zeer geslaagde middag. Wellicht tot ziens?

Peter Pannekoek

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.