ECS Games 22 – 26 juni 2022

De European Company Sportgames, een meerdaags internationaal sportevenement voor bedrijventeams dat eens in de 2 jaar wordt georganiseerd, vindt dit jaar plaats in Arnhem. Naast het Olympisch Trainingscentrum Papendal dat de hoofdlocatie is, zijn Apeldoorn en Ede partnersteden waar een deel van de sportwedstrijden gehouden zal worden. In onze stad worden in samenwerking met Team TOC en de Gemeende Apeldoorn de volgende sporten georganiseerd: hockey, darten, voetbal en petanque.

De deelnemers komen vanuit heel Europa in Arnhem aan op woensdag 22 juni en worden dan ondergebracht in hotels, vakantieparken e.d. in de omgeving van Arnhem en op de hele Veluwe. Ze kunnen gedurende 3 dagen deelnemen aan 23 verschillende sporten, hebben ’s avonds gezamenlijke diners op Papendal en ze vertrekken op zondag weer naar huis. De spelen beginnen met een grootse openingsceremonie in Arnhem en op zaterdagavond wordt het evenement feestelijk afgesloten.

De eerste editie van de European Company Sport Games vond plaats in Eindhoven dankzij initiator Philips. Sport was voor Philips destijds een belangrijk middel om werknemers die uit heel Nederland kwamen te verbinden. Het evenement is sindsdien elke twee jaar georganiseerd en uitgegroeid tot een evenement met gemiddeld 5.000 deelnemers uit meer dan 20 landen. Vanwege corona is de editie van 2021 uitgesteld tot 2022. Op bijgaande kaart is te zien waar en wanneer de spelen in Europa hebben plaatsgevonden.

Onderstaand een link om de officiële promotievideo van de ECS Games 2022 te bekijken.

Promovideo European Company Sport Games Arnhem 2022 – YouTube

De, i.v.m. de corona, verlengde inschrijvingstermijn is inmiddels verstreken en er hebben zich ruim 3000 deelnemers inschreven. Het aantal petanque-teams is op dit moment nog niet bij ons bekend. Zodra er meer nieuws is zullen wij daarover berichten.

Kaart historie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.