Coronamaatregelen vanaf 13 november

In de persconferentie van vrijdag 13 november heeft het kabinet strengere maatregelen afgekondigd om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Besmettingen ontstaan door contacten tussen mensen. Om elkaar, en vooral de kwetsbare mensen in onze samenleving, beter te beschermen tegen de sterk toegenomen aanwezigheid van het virus, komen er aanvullende maatregelen. Deze zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) zoveel mogelijk door, terwijl in de avond het aantal contactmomenten meer wordt beperkt. Deze maatregelen gaan in op zaterdag 13 november om 18.00 uur en gelden in ieder geval tot zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

De nieuwe regels die betrekking hebben op de sportverenigingen zijn:

  • Sportkantines moeten sluiten om 20:00 uur;
  • Publiek is niet toegestaan.

Zoals ook op de ALV is afgesproken zal het bestuur de opgelegde maartregelen uitvoeren en dus wordt onze kantine om 20:00 uur gesloten. Dat betekent dat er vanaf dat moment geen consumpties meer aan de bar verkrijgbaar zijn en dat u niet meer in de kantine mag plaatsnemen.

Verder blijven de regels die op 6 november zijn ingegaan gewoon van kracht:

  • Houd de basisregels in acht en blijf thuis bij klachten;
  • Houd anderhalve meter afstand;
  • Draag een mondkapje in publieke binnenruimten zoals winkels, stations, bibliotheken en gemeentehuizen;
  • Het coronatoegangsbewijs (CTB) geldt voor alle binnensporten bij amateursportclubs.

Wij vertrouwen op uw begrip en uw medewerking.

Bestuur J.B.V. ‘t Zwijntje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.