Nieuwsbrief 1 juni ’21

Beste leden,

Vanaf 5 juni mogen de sportkantines weer open en dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Na een lockdown van 9 maanden snakt iedereen weer naar wat meer ruimte, meer uitgaansmogelijkheden en meer sociale contacten. We zien nu al dat de gezelligheid van onze vereniging langzaam weer begint terug te komen.

We merken echter ook dat het moeite kost om na de gedwongen winterslaap van 9 maanden weer op gang te komen. De vanzelfsprekendheden m.b.t. bardienst, inkopen, wedstrijdleiding e.a. zaken zijn weg en moeten opnieuw weer op gang gebracht worden. Dat kost even tijd. Nu de versoepelingen van de regering ineens met rasse schreden op ons af komen blijkt dat we er eigenlijk nog niet helemaal klaar voor waren. Dus graag uw begrip wanneer e.e.a. nu nog niet geregeld is zoals u van ons gewend was.

Op dit moment wordt er door de vrijwilligers van de onderhoudsploeg nog flink gewerkt om de bar en de kantine op tijd klaar te krijgen. De laatste bouwwerkzaamheden worden deze week afgerond en dan kan men beginnen met het opruimen en schoonmaken van de kantine en het plaatsen van de nieuwe bier-tap. Daarna kunnen kantine en bar verder ingericht worden en hopen we dat we  dinsdagmiddag 15 juni open kunnen gaan.

Tot dat moment is er geen normale verkoop van consumpties. Gedurende de komende 2 weken worden in het halletje (entree) kratten limonade neergezet waaruit u gratis flesjes mag afhalen. Dit is onze oude voorraad welke over de THT-datum (houdbaarheid) is, maar die o.i. nog prima gedronken kan worden. Alleen deze limonades zijn verkrijgbaar en andere dranken zoals koffie, thee, bier, wijn en borrel dus niet. Daarvoor moet u nog even geduld hebben tot 15 juni. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

De sportkantines mogen wel open maar de 1½-meter-regel blijft voorlopig van kracht. Ook al is op dit moment zo’n 80 % van de vereniging gevaccineerd, afstand houden blijft het devies. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om deze regel in acht te nemen. Vanwege de hoge vaccinatiegraad vinden wij het als bestuur niet meer nodig om slechts 1 toilet open te stellen. Zodra de schoonmaakploeg is geweest zullen meerdere toiletten gebruikt kunnen worden.

Op de middagen wordt er al weer flink gebould en dat zal ook ’s avonds wel gebeuren. Voor het boulen gelden eigenlijk geen beperkingen meer zolang we dit niet met meer dan 50 personen tegelijk doen. Dat aantal wordt op de wekelijkse clubactiviteiten meestal niet gehaald. Ook is het weer mogelijk om binnen de vereniging mix-toernooitjes te gaan spelen. Maar, op dit moment is de prijzenkast nog niet voldoende gevuld. Dus toernooitjes mogen wel maar voorlopig nog even zonder prijsjes; aan de prijzenkast wordt gewerkt.

Naast het opknappen van de bar en de kantine zijn we ook bezig om het terras te verbeteren. Deze week gaan de bestellingen voor parasols, tafels en stoelen de deur uit en met een beetje geluk wordt e.e.a. de komende weken geleverd en geplaatst.

We schreven al dat we hopen dat vanaf 15 juni de kantine weer gebruikt kan worden maar de officiële opening staat gepland op zaterdag 26 juni. Normaal gesproken is onze eerste activiteit in het jaar het Oliebollentoernooi met aansluitend de Nieuwjaarsreceptie en zo willen we ook dit jaar, maar dan op 26 juni, beginnen. De oliebollen zullen, zoals gebruikelijk, gebakken worden door voorzitter Edward en penningmeester Fred en het deeg wordt beschikbaar gesteld door Jan Toet. Het toernooi wordt ’s middags gespeeld en na de prijsuitreiking volgt het officiële deel; de Nieuwjaarsreceptie waarin ook ons erelid Paul Wagenaar herdacht zal worden. Wanneer u wilt deelnemen (met introducee) aan dit gezelligste toernooi van het jaar houd u dan het mededelingenbord in de gaten en zet uw naam op de inschrijflijst.

Namens het bestuur en hopelijk spoedig tot ziens,
Fred de Ruiter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.