Lockdown verlengd

Beste leden van JBV ‘t Zwijntje,

Onze vereniging sluit weer aan op de regels en tekst zoals die is verschenen op de website van de NJBB n.a.v. de toespraak van onze minister-president afgelopen dinsdag. Onder dit bericht is voor de volledigheid deze tekst van de bond herhaald.

De accommodatie zal gesloten blijven tot minimaal 9 februari 2021. Zodra er weer een update is zullen we die als eerste op de website publiceren.

Voor nu, namens het bestuur en leden, blijf gezond, hou vol, en een gezond en sportief 2021 gewenst!


Bericht NJBB:

De NJBB heeft op dinsdag 12 januari kennisgenomen van de toespraak van minister-president Mark Rutte waarin hij openende met: “Ik denk dat ik u vanavond niet ga verrassen. De cijfers dalen niet snel genoeg en we hebben te maken met een dreiging van de Britse coronavariant, hetgeen alarmerend is en dat is nog zwak uitgedrukt.” Om die reden wordt de lockdown verlengd tot dinsdag 9 februari. 

Dit houdt in dat alle maatregelen die sinds dinsdag 15 december 2020 gelden, tot minimaal 9 februari 2021 van kracht blijven.

Dit betekent:

  • Binnenruimtes (boulodromes), sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten t/m maandag 8 februari;
  • In de buitenlucht mag gesport worden, met een maximale groepsgrootte van 2 personen in de leeftijdscategorie boven de 18 jaar. Echter is dit alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden;
  • Het aantal spelers per baan betreft maximaal 2 personen, waarbij  spelers te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden;
  • Het organiseren van competities, toernooien, husselavonden, uitwisselingen of andersoortige activiteiten binnen de vereniging is niet toegestaan;
  • Het is alleen mogelijk om in tête-à-tête tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen;
  • Publiek is niet toegestaan;
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoefden na de vorige persconferentie tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden en was het voor deze groep verboden om competities te spelen. Hoe dat na de persconferentie van 12 januari zit wordt nog nagegaan;
  • Alleen als kinderen tot en met 17 jaar samen spelen zonder senioren (18 jaar en ouder), geldt de groepsgrootte van 4 personen niet.

Er is met het vaccin licht aan het eind van de tunnel, maar het duurt nog een paar maanden voordat iedereen gevaccineerd is. We zijn er helaas nog niet maar het is wel het begin van het einde van het virus, gaf minister-president Rutte aan.

Uiteraard hadden we met z’n allen gehoopt het jaar 2021 beter te starten. Het allerbelangrijkste blijft de gezondheid van onze leden. De komende periode wordt bekeken welke consequenties dit opnieuw gaat hebben voor het sportaanbod. Hierover zullen de verenigingen t.z.t. worden geïnformeerd via de nieuwsbrieven en de website.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.