Mooi NK Doubletten

In het weekend van 20 en 21 april heeft de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB), in nauwe samenwerking met onze vereniging, op het boulodrome aan de Schoonbroeksweg het Nederlands Kampioenschap Doubletten georganiseerd. Op zaterdag 20 april streden de beste petanque-spelers van Nederland voor een plaats in de eindronden welke op zondag 21 april werden gespeeld.

Het kampioenschap werd officieel geopend door Peter Messerschmidt; de Apeldoornse wethouder voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening die in het huidige college ook de 2e locoburgemeester is. De heer Messerschmidt heeft met het gooien van de eerste boules niet alleen de openingshandeling verricht, maar ook laten zien talent te hebben voor de altijd spannende, tactisch en technisch uitdagende petanquesport.

Van de topspelers uit onze club wisten meerderen met hun teams de achtste finales op zondag te bereiken. Ferdinand Wiese en Jan van den Bosch moesten het in de eerste partij op de finaledag opnemen tegen clubgenoten Niels Saurel en Fabian Biesheuvel die met zeer solide spel de eerst-genoemden wisten te verslaan. Jeroen Brinks die met zijn team in de voorronde nog van de latere kampioenen had gewonnen moest in de achtste finale de eer laten aan Cedric Brancourt en Christian Saurel. Fabian en Niels moesten het in de kwartfinale opnemen tegen Kees Koogje en Joey van Doorn en die bleken te sterk voor het Apeldoornse team. Cedric en Christian wisten hun kwartfinale wel te winnen en drongen door tot de halve finales waar zij hun partij helaas niet in winst konden omzetten. Met een zeer verdienstelijke (gedeelde) derde plek wisten zij wel een podiumplaats te bemachtigen. De finale werd gespeeld tussen Tom van der Voort met Charles Gelijn en Joey van Doorn met Kees Koogje en die partij werd met overmacht door Kees en Joey gewonnen. Bij de dames werden op zondag alleen de halve finales en de finale gespeeld en die laatste werd gewonnen door Josefien Koogje en  Sandy Rikkers.

Onze vereniging heeft zich op beide wedstrijddagen dagen uitstekend aan boulend Nederland en andere bezoekers gepresenteerd; de accommodatie lag er uitstekend verzorgd en goed onderhouden bij en de horecagroep zorgde met een goed draaiende keukenbrigade voor de inwendige mens van de deelnemers en de bezoekers. Dankzij de geweldige inzet van vele vrijwilligers, niet alleen op de beide wedstrijddagen maar ook in de weken en maanden daarvoor, heeft onze vereniging de voorwaarden geschapen voor een fantastisch nationaal kampioenschap.

 

 

Foto’s: Jac Verheul

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.