Zwijntje 1 promoveert naar topdivisie

 

Zwijntje 1 – Va-Tout 1

De laatste dag van de NPC23/24 was zenuwslopend voor Zwijntje 1. Ze stonden gelijk met Cuijk en slechts 2 saldopunten voor. Dat betekende wel dat altijd nummer 1 zouden worden als ze met 7-1 of beter zouden winnen. Maar uitgerekend deze ontmoeting moesten ze tegen het team waar ze eerder deze competitie van hadden verloren: Va-Tout 1 uit Breda.

De eerste partijen begonnen rommelig en met weinig overtuiging. Het tweede vrije doubletten wist zijn partij nipt met 13-12 te winnen, maar niet veel later ging het eerste vrije doublette met 11-13 verloren.  De mix die, in een gelijk opgaande strijd, na 6 werprondes op 4-4 was uitgekomen kreeg uiteindelijk grip op de wedstrijd en won deze met 13-6.

Bij de tripletten was er een vlotte zege voor het vrije team met 13-2. De mix kwam op een goede voorsprong van 8-4, maar de tegenstander was taai en kwam terug. Na een wissel die direct 4 punten opleverde stonden de Zwijnen met 12-11 voor, maar ze konden het beslissend punt niet maken en Va-Tout won de wedstrijd. 3-2 voor ‘t Zwijntje. Ondertussen was de tussenstand bij Boul’Animo-Cuijk 3-2 voor Dieren. Dat betekende dat Zwijntje 1 genoeg zou hebben aan 2 winstpartijen in de derde ronde, maar dat het dus nog steeds niet zeker was.

In de derde ronde bleek de mix een sterk wapen, zij rolde Va-Tout op met 13-0! En tegelijkertijd kwam het bericht uit Dieren dat de wedstrijd daar was geëindigd in 4-4, waardoor ‘t Zwijntje in ieder geval eerste zou worden in de poule en dus promotie naar de Topdivisie. Hoera!!

De laatste 2 partijen werden uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen en zo eindigde de wedstrijd toch met een ruime uitslag van 6-2.

Alle supporters bedankt voor de aanmoedigen en de spelers kijken alweer uit naar het volgende seizoen met pittige tegenstanders en een nieuw wedstrijdformat met tête-à-tête wedstrijden.

Amicale de Petanque 1 – Zwijntje 2    5-3

Zwijntje 3 – bouleamis 2 

‘t Zwijntje 3 speelde haar laatste wedstrijd van dit seizoen in Bunschoten/Spakenburg tegen Boulamis 2. Voor ‘t Zwijntje 3 was, het qua plaats in de uiteindelijke eindstand van deze competitie, er een om des keizers baard. Ongeacht de uitslag zou het team als 5e eindigen en 2 teams achter zich laten. Het ging dus voor het team uiteindelijk alleen maar om de eer.

In de eerste doubletten-ronde werd er 1 gewonnen (13-4) en 2 verloren (10-13 en 11-13). De tussenstand was dus 1-2.

In de triplettenronde werden de punten keurig verdeeld. Eén winstpartij (13-2), maar ook één verliespartij (4-13). De tussenstand was nu 2-3.

In de laatste doublettenronde was 1 partij relatief vlot afgelopen en werd verloren met 2-13. Tussenstand 2-4 en de 2 andere partijen moesten dus gewonnen worden om toch nog een gelijkspel te behalen.  Hoewel de uitslagen misschien iets anders doen vermoeden, waren het 2 wedstrijden die toch ruim meer dan uur in beslag namen.
De 2e partij werd gewonnen met 13-4 en de tussenstand was nu 3-4.
Bij de 3e partij was er nog even onduidelijkheid of het 13e punt nu wel of niet gemaakt was in een mêne. Uiteindelijk kwamen de partijen overeen dat het 13e punt toch was gemaakt door ‘t Zwijntje en werd deze partij gewonnen met 13-6.
Eindstand 4-4 en de eer was uiteindelijk dan toch nog gered.

Zwijntje 4 – Harderwieker Bieleggers ’84 3   4-4

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.