Dag 13 van de NPC

Zwijntje 1 wint met  6-2 en behoudt koppositie

Zwijntje 1 speelde de voorlaatste ronde tegen Dupke 2. Een tegenstander die op dit moment op de vierde plaats staat en waar veel spelers spelen die landelijke toernooien bezoeken en wel van wanten weten. ‘t Zwijntje begon voortvarend en na een paar werprondes stonden alle drie de doublettes op voorsprong. Eén vrij doublette werd daarna ook snel gewonnen, maar in de andere twee  wedstrijden begon het wat stroever te lopen. Uiteindelijk werd het tweede vrije doublette verloren en kon de mix haar partij winnen. Een mooie 2-1 voorsprong.

In de triplette ronden werden de punten gedeeld. De mix wist snel te winnen en het vrije team kwam op een grote achterstond. Vocht zich knap terug, maar ze moesten de winst uiteindelijk aan ‘t Dupke laten met 12-13. Dat bracht de stand op 3-2.

In de laatste ronde was het voor de coach een breinkraker over hoe de opstelling er uit moest zien. Twee sterke doublettes maken of de krachten verdelen en voor drie winstpartijen gaan, met een grotere kans dat het misschien fout zou gaan. Het eerste vrije doublette wist haar partij snel te winnen. Vrij snel daarna wist ook het tweede vrije doublette de partij in winst om te zetten. Deze keer had de mix de grootste moeite met de tegenstander en ging het gelijk op tot 9-9. Drie werprondes later was het gelukkig 13-9 voor ‘t Zwijntje en daarmee een overwinning van 6-2 op ‘t Dupke.

De coach had dus de juiste beslissing genomen, maar dat het niet gemakkelijk was geweest kon ook op de klok worden afgelezen. De laatste wedstrijd was pas om 19:15 uur afgelopen!

Later bereikte ons het bericht dat ook Cuijk 6-2 had gewonnen. Daarmee blijft ‘t Zwijntje op de eerste plaats, maar nog steeds met een minimale voorsprong. Nog één speelronde en dan weten we er mag promoveren naar de Topdivisie.

Zwijntje 2 verliest uit tegen De Gooiers 2 met 2-6

Zwijntje 3 was vrij

Zwijntje 4 verliest uit tegen Boulamis 3 met 3-5

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.