Dag 11 van de NPC

Zwijntje 4   – Zuiderboultje 1  1 – 7

Het Zwijntje 4 speelde thuis tegen Het Zuiderboeltje 1 uit Zwolle. In de eerste speelronde (doubletten) werden alle partijen verloren, de hoop werd gevestigd op de tweede speelronde (tripletten) maar te vergeefs Het Zuiderboeltje was ook hier te sterk voor de Zwijntjes, en werden beide partijen verloren, de tussenstand was inmiddels 0-5 in het voordeel van de Zwollenaren. De laatste speelronde (doubletten) was nog even spannend, het Zwijntje team bestaande uit Arnold van de Pol en Ton Huiskamp, Ton die voor de eerste keer de NPC speelde deed dat uitstekend. Ton en Arnold wonnen uiteindelijk na een spannende partij met 13 – 12. De einduitslag 1 – 7 in het voordeel van Het Zuiderboeltje.

PV Wij Liggen 1  – Zwijntje 1 3 – 5

Zwijntje 1 was afgereisd naar Schijndel voor de ontmoeting met PV Wij Liggen 1. De mix wist in de eerste ronde vrij gemakkelijk te winnen, maar Edward en Jeroen wisten de motor niet gestart te krijgen en verloren met 3-13. In de wedstrijd van Niels en Ferdinand was de tireur van de tegenstanden bijzonder goed op dreef dat resulteerde na ruim 2 uur strijd in een 12-13 verlies. 1-2 na de doublette ronde, de volle score halen wordt dan een hele kluif.

In de triplette ronde was een triplette team met hele en halve Fransen opgesteld: Cedric, Christian en Niels. Zij hadden het overwicht in het begin van de wedstrijd en liepen uit naar een 1-7 voorsprong. Na een ongelukkig schot en een slechte plaatsboule scoorde Wij Liggen plotseling 4 punten en niet veel later stond het 7 – 7. De wedstrijd kon opnieuw beginnen.
Inmiddels keek de mix aan tegen een achterstand van 12 punten. Wij Liggen opende vervolgens sterk en ‘t Zwijntje probeerde de boule te schieten: 2 x mis. Daarna een plaatsboule niet op punt. Daarop werd besloten om te proberen het but uit te schieten: 2 x mis. de laatste boule werd, zonder verwachtingen, wel op punt geplaatst. De concentratie van Wij Liggen was inmiddels helemaal weggezakt en de volgende 4 schoten gingen allemaal mis. De pointeur schoot uiteindelijk wel raak, maar had de pech dat het but werd verplaatst naar de eerste plaatsboule van ‘t Zwijntje. 12 – 1 voor Wij Liggen en ‘t Zwijntje had een mirakel nodig om deze partij alsnog te winnen. Het spel bij ‘t Zwijntje verbeterde en het spel bij Wij Liggen was plotseling helemaal weg. Werpronde na werpronde kwam ‘t Zwijntje dichterbij en nam de frustratie bij Wij Liggen toe. In de laatste werpronde ging het toch bijna helemaal mis, want na een matige opening en een gemist schot lag Wij Liggen op 13. Vervolgens gooide Jeroen een carreau die een enorme uitwerking had op de tegenstander, want Wij Liggen gooide daarna nog drie boules zonder kans. Zodoende was in vijf werprondes, na een 12 – 0 achterstand, de partij omgezet in een 12-13 overwinning voor ‘t Zwijntje!


Na een degelijk tweede gedeelte van de wedstrijd wist de Fransen ook hun triplette wedstrijd te winnen. Daarmee  was de tussenstand gedraaid naar 2-3.

In de derde ronde was de spirit bij Wij Liggen gebroken en konden er twee doublette wedstrijden vrij eenvoudig gewonnen worden. De mix verloor helaas net met 13-12, maar met een eindstand van 3-5 was ‘t Zwijntje 1 zeer content.

 

 

 

 

 

Diverse keren hadden de Zwijntje spelers moeite met de scoreborden. De scorewijzers draaien tegengesteld wat zorgt voor een verwarrend beeld.
Hier staat 1-12 en geen gelijke stand!

 

Zwijntje 2 – Boulamis 1  4-4 na een zeer spannende wedstrijd

 

‘t Zwijntje 2 komt Boulamis 1 al enkele jaren tegen en bijna altijd is dat een spannende ontmoeting. De uitwedstrijd was eerder dit seizoen geeindigd in een 4-4 gelijkspel.

In de doublette ronde worden vandaag alledrie de wedstrijden gewonnen. Wat  een flitsende start: 3-0!  Meestal wint Zwijntje 2 beide tripletten, maar vandaag niet. De veerkracht van Boulamis zorgde voor een tussenstand van 3-2. We staan er nog goed voor. In de laatst ronde worden er 2 wedstrijden verloren en 1 wedstrijd gewonnen. Dat zorgt voor een einduitslag van, alweer, 4-4.

In de NPC divisie 3004, waar Zwijntje 2 speelt, zijn de teams erg aan elkaar gewaagd wat iedere keer weer hele mooie wedstrijden oplevert. De teamspirit is dan net dat extra om punten te verzamelen of te verliezen. Zwijntje 2 heeft karakterspelers die het voor elkaar krijgen om dat ene punt extra uit het vuur te slepen. Na de onbetwiste nummer staan er een flink aantal teams in de stand kort op elkaar. ‘t Zwijntje 2 is op dit moment ‘best of the rest’.

JB Almere 1 – Zwijntje 3 3 – 5

Zwijntje 3 moest speelronde 11 in Almere tegen JB Almere 1 spelen. De eerdere wedstrijd, thuis tegen Almere, eindigde in 3-5, met daarbij 3 partijen die met 12-13 waren verloren. Er was dus gevoelsmatig iets recht te zetten.
De eerste speelronde verliep behoorlijk vlot en ook qua resultaat goed en resulteerde in een 2-1 voorsprong (13-4, 6-13, 13-2)
In de tripletten ronde werd er 1 partij gewonnen (13-11), maar helaas ook 1 verloren (4-13). De stand was nu 3-2 en in de laatste speelronde moest het dan toch gaan gebeuren.
De eerste partij ging helaas verloren met 10-13 en de stand was nu 3-3. Gelukkig werd de 2e partij gewonnen (13-7) en werd de stand nu 4-3. Er ging in ieder geval 1 punt mee terug naar Apeldoorn. De laatste partij moest dus de beslissing brengen.
In deze partij ging het behoorlijk gelijk op. Zwijntje 3 leek een beslissende voorsprong te hebben, maar Almere herpakte zich en kwam weer dichterbij. Op het moment dat Almere op 10 punten kwam, kregen zij de kans om deze partij te winnen maar pakte, gelukkig voor ons, maar 1 punt in plaats van de benodigde 3. Uiteindelijk werd deze partij dan toch door Zwijntje 3 gewonnen met 13-11. Eindstand 5-3 en 2 punten mee terug naar Apeldoorn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.