Dag 8 van de NPC

Zwijntje 3 speelt gelijk tegen de koploper uit Almelo

Zwijntje 3 speelde haar wedstrijd tegen De Toss 1, de huidige koploper. Ze hadden iets goed te maken na de nederlaag van 1-7 de vorige keer.

 

De eerste ronde werd een partij zeer overtuigend gewonnen met 13-0, maar de tweede werd helaas verloren met 13-3. De derde partij werd gelukkig weer gewonnen met 13-10.

Hierdoor was de tussenstand 2-1.

 

De tripletten werden jammer genoeg alle twee verloren (1-13 en 11-13).  De tussenstand was nu 2-3 en dat betekende alle hens aan dek om toch nog minimaal een punt mee naar Apeldoorn te nemen.

 

In de laatste speelronde werd een partij kansloos verloren (0-13) terwijl een andere met 11-13 werd gewonnen. Tussenstand 3-4.

De laatste doublettenpartij werd een heel spannende. De Zwijnen kwamen in deze partij eerste instantie ruim voor en leken op een duidelijke overwinning af te stevenen. De Toss paste echter een wissel toe die voor hen goed uitpakte. Puntje voor puntje kwamen zij dichterbij. Gelukkig hielden onze spelers het hoofd koel en wisten uiteindelijk toch de partij te winnen met 13-9. Eindstand 4-4, zodat we toch nog met 1 punt weer naar Apeldoorn konden gaan.

 

Zwijntje 1 wint de kraker bij Boul’ Animo 1

Op voorhand had Boul’ Animo 1 de wedstrijd een speciaal tintje gegeven met een prachtig affiche:

Na een overtuigende winst van de mix (Christian en Chantal). Een verlies van Jeroen en Wim van het sterke doublette van Teake en Frank. En een goed tweede gedeelte van de partij van Niels en Ferdinand hadden de Zwijnen een voorsprong van 1-2 te pakken.

In de triplette ging de mix vrij snel verloren en in de vrije triplette ging het de verkeerde kant uit, want Boul’ Animo stond met 8-2 voor. Op dat moment wisselde coach Fabian, Jeroen met Edward. Dat bleek een gouden wissel want de partij kantelde en uiteindelijk wonnen de Zwijnen met 8-13.

In de derde ronde wonnen Niels en Karel met overtuiging hun doublette. In de mix partij ging de score over en weer. Eerst kwam ‘t Zwijntje met beter spel ruim voor, maar toen plots was er een werpronde met 6 punten voor Boul’Animo. Aan het eind waren er kansen voor beide teams, maar slaagde Boul’ Animo er in als eerste de 13e punt te scoren.
Daarna was alle aandacht op de laatste doublette partij, waarbij Jeroen en Ferdinand in eerste instantie met 8-0 achter waren gekomen tegen Teake en Frank. Op dat moment zijn Jeroen en Ferdinand gedraaid en kregen ze weer grip op het spel. Langzaam maar zeker kregen ze het overwicht en uiteindelijk wisten ze de partij met 8-13 te winnen.

In totaal dus een 3-5 winst voor ‘t Zwijntje.

Het wedstrijdverslag door de ogen van de thuisvereniging: http://www.bouleanimo.nl/npc-dag-8-team-1-verliest-derby-en-team-2-wint-overtuigend/

De foto komen van Boul’ Animo. Als je toegang hebt tot Facebook dan vind je hier nog meer foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=bouleanimo&set=a.860959346037507

 

Zwijntje 2 wint met 5-3 van Pétanque Barneveld.

Zwijntje 4 speelt met 4-4- gelijk tegen de Nijeboulers.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.