Dag 6 van de NPC

Zwijntje 1 ging op bezoek in Sint-Michielsgestel bij JBC ‘t Dupke 2 en had zich ingesteld op een zware wedstrijddag, maar dat is het niet geworden. Een aantal partijen werd eenvoudig gewonnen en alle lastige partijen werden ook gewonnen. Daardoor werd het maar liefst 8-0 voor de Zwijnen! Daarmee behoudt het team zicht op een mooie klassering in de poule.

Zwijntje 3 was deze ronde vrij.

Zwijntje 4 ontving Boulamis 3 uit Bunschoten-Spakenburg.

In de eerste speelronde werden alle drie de partijen verloren en in de tweede speelronde werden beide partijen gewonnen door de Zwijnen.

De derde speelronde was het spannend, ‘t Zwijntje lag op koers om de 1e overwinning te behalen, 2 doublette partijen werden gewonnen en in de 3e partij was het 9-0 voor ‘t Zwijntje. Iedereen dacht dit kan niet meer misgaan, maar door een zwakke mêne ging het toch mis. Boulamis kwam sterk terug en won de partij met 9-13. Hierdoor kwam de eindstand op 4-4.

 

Zwijntje 2 ontving thuis De Gooiers 2. Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd, want zij stonden 4e en 5e in de poule. Op de wedstrijddag bleken de teams ook in de werkelijkheid bijna even sterk, want veel partijen eindigden met een klein verschil. Het thuisvoordeel werd echter goed benut waardoor de uitslag vaak in het voordeel van Zwijnen uitviel. Via 2-1 en 4-1 werd het 6-2. Een mooie overwinning!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.