Dag 2 van de NPC

Team 2 (op de foto) koos er voor om buiten te spelen en nam daarmee het risico een stukje thuisvoordeel uit handen te geven. De start was ondanks redelijk spel uiteindelijk toch teleurstellend: 0-3. Na het winnen van één van de tripletten waren er nog steeds kansen op een goed resultaat. Het enige winnende doublet in de derde ronde bepaalde de eindstand op 2-6. Al met al geen schande tegen een goed Randenbroek 1 dat vorig jaar nog in de tweede klasse acteerde.

Ons eerste team speelde vandaag een taaie wedstrijd tegen Dongen 1. De Brabantse thuisploeg begon sterk met een 2-1 voorsprong. Het eenvoudige, vlakke terrein lag hen duidelijk beter dan ons. Met één winstpartij bij de tripletten bleef ons team aankijken tegen een achterstand. Na een snelle winstpartij en een verliezend doublette bleef de derde pot nog 20 minuten spannend tot de laatste ballen. Die waren uiteindelijk perfect: opnieuw 4-4!

Het Zwijntje 3 heeft haar tweede NPC-wedstrijd in Den Dolder gespeeld tegen DOSC 2. Door ziekte en andere verplichtingen waren slechts 5 reguliere spelers van het team beschikbaar. Willemien Werkman was gelukkig bereid om mee te spelen. Na de eerste doublettenronde stonden we met 1-2 voor. Helaas gingen de beide tripletten verloren, waardoor we met een 3-2 achterstand aan de laatste ronde begonnen. Uiteindelijk werden 2 van deze 3 partijen gewonnen en was de 4-4 eindstand een feit. Het eerste punt is binnen. Willemien, bedankt voor het meespelen!

‘t Zwijntje 4 speelde zaterdag thuis tegen Harderwieker Bieleggers 1. Door uitzonderlijke weersomstandigheden en in goed overleg met Harderwijk is besloten om buiten te spelen. Omdat je dan buiten gaat spelen geef je het thuisvoordeel op. Op zich was dat ook geen probleem. In de eerste ronde doubletten nam ‘t Zwijntje 4 een voorsprong: 2-1. In de 2e ronde tripletten verloren beide Zwijntje teams. De 3e speelronde doubletten was alles beslissend. Van de drie doublettes wist er maar één team te winnen waardoor de overwinning naar de Harderwieker Bieleggers ging: 3-5.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.