NPC dag 1

De eerste competitiedag zit er op. Het eerste team kwam thuis in Apeldoorn tot een gelijk spel (4-4) tegen een topper in de tweede divisie: Boul’Animo uit Dieren. De 1-2 achterstand van de eerste ronde werd omgebogen tot een 3-2 voorsprong na de tripletten. Met één winnend doublet werd daarna het eerste punt van het nieuwe seizoen verzekerd.

Het tweede team begon de competitie minder fortuinlijk. In Ede werd met 2-6 verloren van een sterk Pétanque Barneveld. Na de 1-2 start was er nog weinig aan de hand, maar de tripletten gingen helaas verloren. Het enige winnend doublette kon daarna het verlies niet meer keren.

Zwijntje 3 begon haar NPC-competitie thuis tegen de De Toss. De Toss was met hun beste beentje voor naar Apeldoorn gekomen. Schietend en plaatsend waren zij ons alle partijen duidelijk de baas. We vochten ons iedere mêne wel terug in de wedstrijd waardoor mooie partijen ontstonden. Helaas was de einduitslag 1-7 in ons nadeel.

‘t Zwijntje 4 moest het opnemen tegen de Nijeboulers 3 uit Nijkerk. In de eerste ronde kwam ‘t Zwijntje 4 op achterstand: 2-1. Maar in de tweede ronde ging het ook niet vlekkeloos; beide triplette teams verloren. De derde ronde leek het beter te gaan. Alle 3 teams kwamen op voorsprong, maar uiteindelijk was er één team dat een 10-13 overwinning behaalde; de andere twee doubletten verloren met 13-12 en 13-11.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.