VOA-leden op bezoek bij JBV ‘t Zwijntje.

Op woensdagmiddag 7 juni zijn 16 leden van de Vereniging Oud Apeldoorn (VOA), inclusief voorzitter, secretaris en penningmeester, bij JBV ‘t Zwijntje, op de mooie boulodrome aan de Schoonbroeksweg, op bezoek geweest. Het doel was om eens te kennis te maken met het echte jeu de boules (petanque dus) en te zien wat de Jeu de Boules Vereniging ‘t Zwijntje hiervoor allemaal te bieden heeft. Het werd een interessante, erg leuke en ook sportieve middag. Het prachtige weer, de goede sfeer en de enthousiaste bezoekers maakten er verder een zeer goed bestede middag van. Na de ontvangst door de aanwezige leden van ‘t Zwijntje, met informatie over de vereniging  en een korte uitleg over de spelregels werden de bezoekers in teams van 2 personen ingedeeld en werd de eerste ronde van een half uur gespeeld. Hierbij waren tevens enige leden van JBV ‘t Zwijntje ingedeeld, zodat er tijdens het spelen ook nader uitleg en instructies gegeven konden worden. Daarna was er voldoende tijd en gelegenheid tot het samen nuttigen van een drankje op het terras. De ervaringen en verschillende prestaties bij de eerste gespeelde partijen werden hierbij door de aspirant boulers nog eens goed geanalyseerd en doorgesproken, waarna de tweede ronde met een andere samenstelling van de teams werd gespeeld. Het viel de organisatie op, dat er steeds fanatieker werd gekeken, dat men het spel duidelijk steeds leuker begon te vinden, maar ook dat de punten, die er te behalen waren, steeds belangrijker werden.

Het op punt liggen werd echt wel een punt ……

Na afloop van de tweede ronde werd er nog even nagepraat en omstreeks 16.30 uur kon iedereen, bezoekers en organisatie, terugzien op een geslaagd bezoek. Nog maar eens doen?

Peter Pannekoek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.