Buiten boulen toegestaan – Nieuwsbrief 3 april ’21

Beste leden,

N.a.v. de persconferentie van de regering op 23-03-2021, waarin enkele versoepelingen werden aangekondigd, heeft het bestuur na rijp beraad het volgende besloten:

 • Er mag buiten gebould worden met max. 4 personen per baan; dat betekent dat er wel doubletten maar geen tripletten gespeeld mogen worden.
  Probeer zoveel mogelijk, als er geen veelvoud van 4 personen aanwezig is, te spelen met een doublet tegen een eenling die met 6 boules mag spelen. Dan zijn er 3 personen in de baan. De rol van eenling kan eventueel wisselen bij een vervolgpartij.
 • Verder blijven alle andere maatregelen gewoon van kracht dus schud geen handen en houd 1½-meter afstand; houd het liefst een baan ertussen vrij.
 • Wedstrijden zijn niet toegestaan, onderlinge partijtjes wel.
 • De samengestelde partijen gelden voor de gehele activiteit; tussendoor mag er niet gewisseld worden.
 • Het gebouw is gesloten m.u.v. 1 toilet – het invalidentoilet is open en alle andere toiletten inclusief de urinoirs blijven gesloten – ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet.
 • Na ieder gebruik dient de gebruiker zelf het toilet te reinigen conform de aangegeven instructies.
 • Om drukte te voorkomen mogen slechts 2 wachtenden voor het toilet in hal (entree) plaatsnemen.
 • I.v.m. de avondklok gaat het gebouw een ½ uur voor het verstrijken van de avondklok dicht.
 • ’s Avonds gaat de baanverlichting een ½ uur voor het verstrijken van de avondklok uit.

De maatregelen gelden voor iedereen – het maakt niet uit of je wel of niet bent gevaccineerd.

De beperkte openstelling van de toiletten wil het bestuur toelichten. Het bestuur volgt de regels van de overheid en de sportbonden en die geven aan dat toiletgebruik is toegestaan maar ook dat drukte voorkomen dient te worden en dat altijd de 1½-meter regel van kracht blijft. Omdat het gangetje in onze toiletgroep slechts 1 meter breed is heeft het bestuur besloten dat alleen het invalidentoilet aan het begin van het gangetje open mag en dat de rest van de toiletten en dus ook de urinoirs niet gebruikt mogen worden. Het gangetje is afgesloten.

Wij blijven de landelijke ontwikkelingen volgen en als daar aanleiding toe is zullen wij maatregelen bijstellen, versoepelen of aanscherpen. Houd daarom ook onze website in de gaten.

Verder wensen wij u prettige Pasen en hopelijk tot ziens op onze accommodatie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.