Leden van Verdiensten 2018

Op de afgelopen nieuwjaarsreceptie zijn weer een aantal leden tot lid van verdiensten benoemd. Hieronder hun mooie verhalen, en uiteraard zijn ze toegevoegd aan de lijst met bestaande leden van verdiensten.

Coby Matenboer:

De titel Lid van Verdienste kan alleen uitgereikt worden aan leden. Vanwege de vele uren bardienst die Coby draait had zij jaren geleden al genomineerd kunnen worden maar omdat zij geen officieel lid van de vereniging was kon dat niet. Het bestuur heeft nu besloten om Coby een gratis lidmaatschap aan te bieden en haar meteen te benoemen tot Lid van Verdienste Brons. Al vanaf 1996, meer dan 20 jaren, is Coby actief achter de bar en zij heeft deze titel dan ook zeker verdient.

Dick de Deugd:

Dick is al vele jaren actief en voert daarbij o.m. de volgende werkzaamheden taken uit:

  • Hij is al 11 jaar trainer van onze jeugdleden
  • Hij doet normale bardiensten en bardiensten bij de verhuur
  • Hij doet de begeleiding bij de verhuur
  • Hij helpt mee bij de inkopen voor de verhuur en de kantine
  • Hij verleent hand- en spandiensten bij het onderhoud van de accommodatie
  • Hij is een van onder sleutelhouders die bij het afgaan van het alarm naar het boulodrome moet komen

Deze jarenlange inspanning resulteert in de benoeming tot Lid van Verdienste Brons.

Gerrie de Ruiter:

Vanaf het moment dat ze lid werd van onze vereniging is Gerrie als vrijwilliger actief geweest, dat begon al bij de school aan de Pinksterbloem en later in het boulodrome aan de Schoonbroeksweg. Zij was altijd bereid om bardiensten te doen en vanaf 1995 heeft zij altijd, samen met Rutger en andere vrijwilligers de schoonmaakgroep op de maandagochtend gedaan. Hoewel Gerrie in 2017 haar werkzaamheden helemaal heeft afgebouwd en dat jaar niet zoveel uren meer heeft gemaakt is zij toch genomineerd voor Lid van Verdienste Zilver. Dit komt door de kleine wijziging in het punten- systeem dat er nu naast de halve punten ook kwartpunten worden toegekend. Hierdoor komt Gerrie boven de 26 punten en verdient daarmee deze benoeming tot Lid van Verdienste Zilver.

Fred de Ruiter:

Tja, wie kent Fred niet? Fred is uiteraard al ruim 20 jaar bestuurslid waarvan hij grotendeels als penningmeester geopereerd heeft. Die functie wordt nog wel eens onderschat qua tijd en verantwoordelijkheid. Daarnaast is Fred de laatste jaren de drijvende kracht bij grote evenementen. Batavia Pétanque bijvoorbeeld en de laatste editie van het GMP. Fred heeft zich toen, naast de organisatie, ook heel erg ingespannen voor het goede doel dat aan deze toernooien verbonden was. Ondanks zijn ziekteperiode en zijn nog steeds niet optimale gezondheidssituatie doen we nooit tevergeefs een beroep op Fred. Niet alleen in het bestuur maar ook op veel andere vlakken. Zo is Fred ook al jaren het ‘geweten’ van de club en een ontzettend creatieve denker die de vereniging verder helpt!  Tenslotte is Fred, en dat geld voor alle leden van verdienste, oprecht betrokken bij en begaan met de club. Dit alles maakt dat Fred inmiddels meer dan 39 punten heeft verzameld en daarmee verdient hij de benoeming tot Lid van Verdienste Goud.

 

Graag feliciteren we alle leden van verdienste nogmaals van harte met hun benoeming en spreken we de wens uit dat we bij de nieuwjaarsreceptie van 2019 wederom een aantal leden van verdienste kunnen benoemen.