Voor jong en oud

“Jeu de Boules” is de Franse verzamelnaam voor aan elkaar verwante balspelen waarvan petanque de meest verspreide variant is.

Petanque is een sport die je moeiteloos in contact brengt met andere mensen en die geen leeftijdsbeperking kent. Jongeren, ouderen, mannen en vrouwen spelen met of tegen elkaar. Kortom een zeer sociaal spel voor mensen van 8 tot 80 jaar en zelfs ouder!

Petanque kan in wedstrijd- of recreatief verband beoefend worden en biedt, zeker als het serieus beoefend wordt, zoveel spanning en vereist zoveel precisie, concentratievermogen en vaardigheid, dat het ook voor jongeren een zeer aantrekkelijke sport is.
Ook door de Nederlandse hartstichting wordt petanque als sport aanbevolen omdat het lichaam niet te zwaar wordt belast maar men toch lekker buiten in beweging is.

Bij petanque denkt men onterecht aan een sport die alleen zomers buiten wordt beoefend. Ook in de winter en bij slecht weer kan gespeeld worden. ‘t Zwijntje beschikt over een schitterende accommodatie, speciaal aangelegd voor deze sport.

Naast de aanschaf van het spelmateriaal en de clubcontributie brengt deze sport weinig kosten met zich mee.

Mocht u na dit lezen belangstelling hebben in petanque, kunt u altijd informatie vragen bij een van onze club- of bestuursleden. Of kom op een van de clubavonden vrijblijvend een kijkje nemen. Reageert u liever via e-mail, mail dan naar jbv @ zwijntje.nl.