Club gesloten tot en met 19 mei

Dinsdag 21 april heeft de regering haar bijgestelde beleid i.v.m. het coronavirus bekend gemaakt en de volgende maatregelen zijn voor onze vereniging het belangrijkst:

  • Sluiting van de sportverenigingen tot en met 19 mei.
  • Jeugd t/m 18 jaar mag onder begeleiding buiten sporten.

We hadden wel verwacht dat de sluiting van de accommodatie verlengd zou worden tot medio mei, dus dat is geen verrassing. We gaan met de gemeente in overleg om de jeugdtraining op de woensdagavond ter hervatten.

Ook is er bekend gemaakt dat topsporters hun trainingen zouden mogen hervatten en dat suggereert dat we onze accommodatie zouden moeten open stellen voor onze toppers. Maar, de officiële richtlijnen van de overheid geven aan dat dit alleen mag in (door de overheid) aangegeven trainings-locaties voor topsporters en daar hoort onze accommodatie echt niet bij. Er is natuurlijk niets mis mee wanneer men (individueel) op het buitenterrein gaat trainen, mits het gebouw maar gesloten blijft, de 1½ meter-regel in acht wordt genomen en er geen groepen van meer dan 2 personen worden gevormd.

Verder wordt er steeds meer benadrukt dat deze onzekere periode nog lang zal duren en dat we langzamerhand eerst over zullen gaan naar een 1½-meter-maatschappij voordat alles weer “normaal” gaat worden. Omdat we verwachten dat we na 19 mei geconfronteerd zullen worden met 1½-meter-eisen om open te mogen gaan zal het bestuur de komende weken onderzoeken hoe wij binnen onze vereniging daaraan zouden kunnen voldoen.

Lieve mensen, houd vol, houd u aan richtlijnen en vooral, blijf gezond. We hopen u over een aantal weken weer in goede gezondheid en vol energie in onze accommodatie te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten en namens het bestuur,
Fred de Ruiter

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.